Jasna czy ciemna?

Nowa możliwość wyboru w Starbucks

Klasyczna mieszanka Starbucks Espresso Roast – ciemnopalona o bardzo wyrazistym smaku, była do tej pory bazą dla wszystkich kaw przygotowywanych w Starbucks. Teraz do stałego menu kawiarni wchodzi nowa, jasnopalona mieszanka ziaren.

Dzięki temu, że proces palenia ziaren Blonde Roast nie pozostawia naturalnej goryczki, napoje na bazie tej mieszanki będą mieć delikatnie słodszy smak. Blonde Roast zawdzięcza swój delikatniejszy smak innemu procesowi palenia ziaren niż klasyczne Espresso Roast, natomiast zachowuje przy tym pełną moc kofeiny.

Zdaniem Starbucks łagodny smak, naturalna słodycz i pełna moc ziaren Blonde Roast to cechy, które trafią w gusta wszystkich miłośników subtelnych aromatów.

Teraz każdy klient kawiarni będzie mógł wybrać, bez dodatkowej opłaty, jasną lub ciemną mieszankę kawy. Przy zamawianiu napoju wystarczy poprosić baristę o przygotowanie kawy na bazie ziaren Blonde Roast lub Espresso Roast .

Joanna Hamdan 8288 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }