Lokal Lepione stawia nacisk na różnorodność i jakość potraw. Aby ułatwić wybór są one podawane w systemie bufetowym, a zapłata za posiłek następuje przy kasie. Lokal podzielony jest na trzy strefy. W pierwszej znajdują się potrawy mączne oraz dodatki, w drugiej dania mięsne, natomiast w trzeciej - świeże sałatki oraz desery. Dodatkowym elementem karty dań są zupy i wyciskanie na miejscu soki.
– Lokal z tak bogatą ofertą dań dopasowanych do rozmaitych gustów stanowi nowość na gastronomicznej mapie. Przede wszystkim bazujemy na zdrowych, ekologicznych oraz sezonowych składnikach, co jest gwarancją jakości i smaku. Oprócz dań będących odpowiedzią na tradycyjne gusta, takich jak pierogi, które będą zaskakiwać nowymi nadzieniami, czy tradycyjny schabowy, przygotowaliśmy też szeroki wybór produktów dla osób odżywiających się świadomie i dbających o linię m.in. świeże sałatki i autorskie zestawy pysznych świeżo wyciskanych soków – powiedziała Agnieszka Żółkiewicz, project manager w firmie Wrocławska Akademia Kulinarna, będącej właścicielem marki.