Grupa Eisberg. Jarmuż

Zielona dawka zdrowia.

W sezonie jesienno-zimowym, gdy zdecydowanie trudniej o świeże owoce i warzywa, warto szczególnie zadbać o urozmaicenie codziennej diety. Gotową porcję zdrowia stanowi bogaty w witaminy i mikroelementy jarmuż marki Eisberg. 

Produkt sprawdzi się w połączeniu z warzywami korzeniowymi, owocami morza, wieprzowiną, rybami, orzechami, boczniakami czy dziczyzną.

Smakuje na surowo (po wycięciu twardszych łodyg) podany w formie pasków i dodany do sałatki z jabłkiem, migdałami oraz sokiem z cytryny. Modną zdrową przekąską są np. chipsy z jarmużu, pieczone w piekarniku z odrobiną oliwy z chili i solą morską.

Jarmuż z powodzeniem możemy także smażyć i blanszować, dodając następnie do naleśników, makaronu czy ciasta francuskiego. Z warzywa powstanie nietuzinkowe pesto, doskonale sprawdzi się też jako składnik zup. W ostatnich latach dużą popularnością cieszą się również zielone koktajle na bazie jarmużu.

Cena za 150-g opakowanie wynosi ok. 4.40 zł.

Joanna Hamdan 8872 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }