Świąteczne inspiracje Sokołowa

Producent zaprosił blogerów do swojej Akademii Smaku na warsztaty kulinarne.

Motywem przewodnim bożonarodzeniowego spotkania była "magia świąt". Świąteczne propozycje kulinarne przygotował szef kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko.

Zaproponował on oryginalną przystawkę - polędwiczkę wieprzową z sosem tuńczykowo-kaparowym oraz danie główne w postaci schabu nadziewanego owocami i kuskusem. Następnie przyszła pora na kulinarne wyzwanie dla blogerek. Uczestniczki warsztatów, podzielone na grupy, miały za zadanie przygotować przystawkę lub danie główne według autorskiej receptury.

Blogerki przyrządziły: łódeczki z cykorii, tortille "ogniste święta", pieczoną szynkę na musie z boczniaków ze świeżą cytrusową sałatką i chipsami z batatów, polędwiczki w sosie śmietanowo-serowym, sałatkę z pomarańczą i szynką. Prawdziwym centrum fotografii kulinarnej stało się mini studio kreatywne, gdzie na zdjęciach zostały uwiecznione wszystkie przygotowane dania. Dla uczestniczek warsztatów został również przewidziany wyjątkowy prezent – oryginalny przepiśnik Akademii Smaku Sokołów, w którym można gromadzić wszystkie warsztatowe receptury.

Gościem specjalnym spotkania był zawodowy iluzjonista, a jego zwieńczeniem wspólne testowanie świątecznych potraw.

Joanna Hamdan 8303 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }