E.Leclerc poleca się na święta

Sieć ruszyła ze świąteczną akcją promocyjną marki własnej.

W ramach katalogu obowiązującego od 11 do 24 grudnia detalista zaprezentował kilkadziesiąt produktów marki własnej dedykowanych świętom Bożego Narodzenia.

Jednym z głównych elementów oferty są produkty wykorzystywane do przygotowywania świątecznych wypieków. Wśród nich znalazły się miody: wielokwiatowy, akacjowy czy gryczany, a także powidła i konfitury. Z myślą o przepisach na bożonarodzeniowy keks, promocyjnymi cenami objęte zostały suszone owoce i orzechy Wiodącej Marki. W E.Leclerc można również kupić gotowe słodycze, takie jak ciastka i różnego rodzaju czekolady. Uzupełnieniem propozycji deserowej jest wybór kaw oraz herbat.

Ponadto w katalogu Wiodącej Marki pojawiły się także produkty potrzebne do przygotowania świątecznych obiadów oraz dodatki do dań. Są to m.in.: ryże, kasze oraz makarony. Nie zabrakło także gotowych przetworów, takich jak marynowane pieczarki czy ogórki konserwowe. Na półkach pojawiły się także musztarda i chrzan w promocyjnych cenach.

Boże Narodzenie to także mięsa, dlatego w katalogu szczególnie wyeksponowana została tegoroczna nowość – produkty oznaczone logo Naszych Specjałów Premium. Są to wyroby pozbawione substancji konserwujących, sztucznych dodatków i ulepszaczy. Wśród produktów mięsnych z Naszych Specjałów Premium w gazetce znalazły się kiełbasianka, smalec czy pasztet tradycyjny.

Katalog Wiodącej Marki to nie tylko promocje, ale także świąteczne przepisy z wykorzystaniem produktów Wiodącej Marki. W gazetce znaleźć można m.in. sposób przygotowania miodowca, orzechowej szarlotki z żurawiną oraz pieczonej piersi z indyka w glazurze miodowo-musztardowej.

Joanna Hamdan 8303 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }