Papa Diego w Forum Gdańsk

Zaprasza na meksykańską ucztę.

Papa Diego w Forum Gdańsk to drugi lokal sieci, pierwszy działa w Libero Katowice. Kolejne zostaną otwarte m.in. w Poznaniu (Posnania), Warszawie (Centrum Praski Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura) i Katowicach (Galeria Katowicka).

W ofercie gdańskiego lokalu Papa Diego znajdują się: tacos z salsami, m.in. mango-tamaryndową lub chipotle, nachos z wieprzowiną carnitas oraz burrito z kurczakiem w korzennym sosie mole. Wszystkich smaków można również spróbować w formie burrito bowli. Propozycją przygotowaną specjalnie z myślą o mieszkańcach Pomorza są rybne warianty meksykańskich dań – z dorszem. Deser od Papa Diego to tradycyjne chrupiące churros z waniliowym sosem czekoladowym. 

Na gości czekają również sosy z ekstremalnie pikantnych papryczek oraz domowe lemoniady.

Papa Diego w Forum Gdańsk znajduje się w strefie restauracyjnej centrum handlowego, na poziomie drugim. 

Goście Forum Gdańsk odwiedzający zarówno Papa Diego, jak i multipleks Helios, mogą skorzystać z wyjątkowej oferty: każdy, kto w Papa Diego pokaże papierowy lub elektroniczny bilet do kina Helios, otrzyma do zamówienia porcję słodkich churros. 

Dodatkowo, w każdy poniedziałek do burrito dodawane są małe nachosy za pół ceny, a w każdy wtorek zestawy tacos składają się nie z trzech, a czterech pysznych tacos.  

Papa Diego to pierwsza marka stworzona przez Foodio Concepts – firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra,  managerów z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

Joanna Hamdan 14707 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.