Lazurowe gotowanie na drugie śniadanie

W warszawskim studiu CookUp odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez firmę Lazur.

Podczas spotkania producent zaprezentował swój najnowszy projekt kulinarny "Smakuj życie w zdrowym stylu". Była to także doskonała okazja do przetestowania pod okiem szefa kuchni – Sebastiana Olmy, przepisów przygotowanych w ramach projektu przez firmę Lazur.

Zdaniem producenta temat drugiego śniadania do szkoły to wyjątkowo twardy orzech do zgryzienia. Brak pomysłów, co przygotować naszym pociechom sprawia, że w rezultacie dzień w dzień pakują do plecaków  kanapki, które zazwyczaj wracają z powrotem do domu.

- Wierzymy, że dzięki produktom mlecznym dzieci mogą się naprawdę zdrowo rozsmakować w drugim śniadaniu. Mleko, sery żółte, jogurty, twarogi, maślanki i kefiry to przecież nieograniczona ilość kulinarnych możliwości i nieocenione źródło białka, wapnia i fosforu, jak również magnezu, potasu i sodu oraz witamin z grupy B, a także A, D i E, czyli składników odżywczych, które dodadzą uczniom energii do nauki - twierdzi Lazur.

W tym celu producent przygotował klika przepisów na drugie śniadanie. Tradycyjne kanapki zostały zastąpione goframi na maślance, a serowa pizza i slow-burger z podwójnym serem w poręcznych wersjach mini z powodzeniem może pojawić się w miejsce śmieciowych przekąsek. W śniadaniowym menu firma proponuje także (fit)słoik pełen jogurtu i sera oraz naleśniki z serowym nadzieniem na słono i słodko.

Do współpracy przy projekcie "Smakuj życie w zdrowym stylu" i wspólnej sesji zdjęciowej z propozycjami na drugie śniadanie zaproszeni zostali młodzi sportowcy drużyny Muks Amber.

Projekt dofinansowany został z Funduszu Promocji Mleka.

Joanna Hamdan 7733 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }