Wiekowa Danusia

Recepturę batonika Danusia, która kończy 100 lat, opracował krakowski cukierki Adam Piasecki. Stworzył ją ku czci swojej pracownicy o tym imieniu. Powód? Zakochał się w niej bez pamięci.

W tym roku czekoladki Danusia marki Wawel świętują jubileusz.

Jej recepturę opracował równo 100 lat temu sam właściciel późniejszej fabryki, krakowski cukierki Adam Piasecki. Danusia przez ostatni wiek przeszła kilka zmian opakowania, ale do dziś niezmienny pozostaje jej klasyczny smak. 

W 2018 r. marka Wawel świętuje to wyjątkowe stulecie odświeżonym opakowaniem czekoladki i wprowadzeniem nowej wersji o smaku gorzkiej pomarańczy, otulonej wykwintną czekoladą Wawel.

Danusia to czekoladka o klasycznej, niezmiennej od prawie stu lat, recepturze. Dostępna w dwóch wariantach: Danusia Klasyczna Deserowa z czekoladowo-orzechowym nadzieniem otulonym delikatną kruchą czekoladą i Danusia Gorzka Pomarańcza o pobudzającym smaku gorzkiej czerwonej pomarańczy. Czekoladka nie zawiera barwników i sztucznych aromatów dzięki programowi "Dobre Składniki".

Joanna Hamdan 7735 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }