Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Poszukiwane barmańskie talenty

Lublin i Trójmiasto - to tu w listopadzie zdolnych barmanów będą szukać eksperci Piwnej Akademii Książęcego i ambasadorzy Akademii Barmańskiej Pilsner Urquell.

Ci, którzy wezmą udział w profesjonalnych warsztatach poświęconych sztuce serwowania złocistego trunku i zdobędą uznanie prowadzących, awansują do wielkiego finału. Powalczą w nim o mistrzowski tytuł, nagrody pieniężne oraz prestiżowe szkolenie w Czechach.

Książęce Piwna Akademia to cykl szkoleń przeznaczonych dla barmanów oraz kelnerów pragnących zgłębić tajemnice beer pairingu, czyli sztuki łączenia piwa z jedzeniem. W tegorocznej, drugiej edycji warsztatów piwno-kulinarnych z ekspertami Akademii mają szansę spotkać się barmani i kelnerzy z 12 największych miast Polski. Czeka na nich solidny łyk wiedzy serwowanej przez doświadczonego sensoryka oraz uznanego szefa kuchni, a także emocje towarzyszące zmaganiom o awans do wielkiego finału. Trójka najlepszych uczestników, która stanie na podium w finale Akademii otrzyma nagrody pieniężne.

Najbliższe warsztaty odbędą się: 13 listopada w Lublinie w Silence Club - ul. Radziszewskiego 8 oraz 26 listopada w Gdańsku w Al Ponte - ul. Grodzka 10.

Szkolenie z udziałem piwnych specjalności marki Książęce poprowadzą Maciej Chołdrych z Piwoznawców oraz Jakub Wolski, zwycięzca Hell’s Kitchen.

natomiast Akademia Barmańska Pilsner Urquell już od ośmiu lat zagląda za lady pubów i restauracji w całej Polsce w poszukiwaniu ukrytych barmańskich talentów. Ci, którzy chcą błysnąć swoimi umiejętnościami, mogą wziąć udział w profesjonalnych warsztatach prowadzonych w wybranych miastach Polski przez ambasadorów Pilsner Urquell oraz Mistrzów Barmańskich z poprzedniej edycji Akademii.

Są one świetną okazją, by poznać tajniki degustacji, techniki serwowania na 3 czeskie sposoby oraz wymienić doświadczenia z kolegami po fachu. Warsztaty to również rywalizacja i walka o miejsce w odbywającym się w Warszawie ścisłym finale, podczas którego spotyka się 15 najlepszych uczestników danej edycji. Powalczą oni o tytuł mistrzowski oraz nagrodę główną, którą jest 5-dniowe szkolenie w Browarze w Pilźnie, kolebce pierwszego złotego lagera na świecie, zakończone uzyskaniem prestiżowego certyfikatu.

Najbliższe warsztaty odbędą się: 14 listopada w Lublinie w Ceska Pivnica - ul. Grodzka 28 oraz 27 listopada w Gdyni w Donegal Pub - ul. Zgoda 10.

Szkolenie poprowadzą Sławomir Fridel i Marcin Ostrowski, ambasadorzy marki Pilsner Urquell.

Joanna Hamdan 7738 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }