Regionalne produkty w Blue City

Jak co miesiąc lokalni wytwórcy żywności zapraszają do poznania swoich produktów w warszawskim centrum handlowym.

Podczas Jarmark Produktów Regionalnych będzie można zaopatrzyć się w wędliny, pasztety rybne, sery wiejskie z Korycina, sery kozie, oscypki, bundz, pieczywo na zakwasie i wiele innych, naturalnych przysmaków.

Dla miłośników domowej kuchni wrześniowy jarmark będzie również okazją do kupienia smalcu, kartaczy, naleśników i pierogów. Wśród wystawców znajdą się producenci miodów oraz producent ekologicznych, tłoczonych na zimno, nierafinowanych i niefiltrowanych olejów. Z kolei zwolennicy kuchni międzynarodowej będą mieli okazję spróbować rozmaitych specjałów z Węgier, Grecji, Włoch, Turcji i Azerbejdżanu.

- Blue City od ponad dziesięciu lat, co miesiąc prezentuje klientom gamę regionalnych i lokalnych produktów, które wytwarzane są według historycznych już receptur. Sympatycy Jarmarku znają naszych wystawców i ich produkty, dlatego specjalnie przyjeżdżają po nie do naszego Centrum nie tylko z Ochoty, ale też z całej Warszawy - mówi Krzysztof Sajnóg, dyrektor marketingu Blue City.

Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City będzie trwał do 16 września.

Joanna Hamdan 7499 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }