Transgourmet uruchomił Instytut Kulinarny

11 września odbyło się oficjalne otwarcie Instytutu Kulinarnego Transgourmet, drugiej tego typu placówki w Polsce. Pierwsza, prowadząca działalność w magazynie Transgourmet Food Service w Ożarowie Mazowieckim, funkcjonowała dotychczas jako Akademia Kulinarna.

Nowy Instytut Kulinarny mieści się w budynku hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą. - Instytut Kulinarny Transgourmet ma przede wszystkim służyć klientom Transgourmet i HoReCa Selgros Cash&Carry. Ponadto stanowi miejsce spotkań czołówki polskich kucharzy – mówi Krystian Zalejski, menadżer nowego Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Dodaje, że to tutaj Kadra Narodowa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni trenuje do Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu 2018. Z zaopatrzenia i przestrzeni Instytutu korzystają także polscy reprezentanci konkursu kulinarnego Les Chefs en Or, organizowanego przez Transgourmet Francja.

Uroczystość otwarcia Instytutu uświetnił pokaz kulinarny i degustacja potraw przygotowanych przez gościa specjalnego – Marca Galaias, szefa działu kulinaria Transgourmet Francja, który gotował na stanowisku wraz z Markiem Burkackim, Szefem Kuchni w nowym Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

- Jako firma z ponad 20-letnim doświadczeniem zależy nam na wymianie wiedzy i współpracy z szefami kuchni z Polski i zagranicy oraz kreowaniu bieżących trendów gastronomicznych – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska. - Otwieramy to wyjątkowe miejsce czerpiąc ze współpracy z partnerami Transgourmet z międzynarodowego holdingu, wzorując się na doświadczeniu innych europejskich instytutów, które z sukcesem od lat edukują i prowadzą szkolenia odpowiadające wprost na potrzeby klientów z branży gastronomicznej – podsumowuje.

Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć samoobsługowych hal handlowych, oferująca pełne zaopatrzenie pod jednym dachem dla osób prowadzących działalność gospodarczą, klientów z branży HoReCa oraz indywidualnych. Selgros posiada 18 hal handlowych w całej Polsce, zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Warszawie (4 hale) i we Wrocławiu (także 2 hale).

Transgourmet Food Serwis to marka zaopatrująca z pomocą własnej floty ciężarówek klientów gastronomicznych z centralnej Polski z nowoczesnego magazynu zlokalizowanego w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą.

Marki handlowe Selgros Cash&Carry i Transgourmet należą do Transgourmet Polska. Spółka jest częścią międzynarodowego holdingu zajmującego się hurtową sprzedażą produktów żywnościowych. Udziałowcem Transgourmet Holding SE jest COOP - druga co do wielkości w Europie szwajcarska grupa handlu artykułami spożywczymi.

 

Katarzyna Pierzchała 2176 Artykuły

W „Handlu” od 2004 r. Europę przemierza dla przyjemności, Polskę w poszukiwaniu sklepów wartych uwagi. Zgłębia handel od podszewki. Puzzlomaniaczka.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }