Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Dwie twarze Nowej Anglii

Nowości Browaru KIngpin.

Oba piwa są zamglone, nieco mętne. Oba niezbyt goryczkowe, z nutami owoców, oba przyjemnie gładkie w ustach. A jednak Simpleasy i Midlife Maestro są różne i nie da się ich ze sobą pomylić. To dwie interpretacje piw New England – najpopularniejszego obecnie typu piw rzemieślniczych na świecie.

Simpleasy, New England Pale Ale - lekkie, soczyste i gładkie w ustach. Ta kremowość to wyróżnik NEPA. Bardzo aromatyczne dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno odmianami Citra i Cascade, ale równocześnie goryczka jest zdecydowanie niższa, gdyż piwowarzy chmielili przede wszystkim na aromat. Niższy poziom alkoholu (4,1 proc.), uzyskany dzięki użyciu specjalnego dla piw typu New England, płyciej odfermentowującego szczepu drożdży, sprawia, że piwo jest niezwykle sesyjne, przyjemne, wyraźnie cytrusowe i orzeźwiające.

Natomiast piwo Midlife Maestro, New England IPA także charakteryzuje się kremowością i soczystością w ustach, ale jest już pełniejsze. Jest również bardzo aromatyczne dzięki chmieleniu głównie na aromat m.in. z wykorzystaniem techniki podwójnego chmielenia na zimno, ale jednocześnie z wyraźniejszą, choć nieprzesadną goryczką. NEIPA jest też wyraźnie mocniejsza – ma 5,7 proc. alkoholu.

Joanna Hamdan 7329 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }