Costa Coffee FlyDining na warszawskim Okęciu

Na warszawskim lotnisku Chopina pojawił się nowy kulinarny koncept Costa Coffee FlyDining.

W Costa Coffee FlyDining tradycyjną ofertę kawiarni uzupełniono o dania inspirowane kuchniami z różnych stron świata, które będące połączeniem tradycyjnych smaków i - jak zapewnia restaurator - przyjaznych podróżnym cenami, co w lokalach działających na lotniskach jest rzadkim połączeniem.

Koncept Costa Coffee FlyDining znajduje się przed lotniskowymi bramkami, a gotowe dania można zjeść na miejscu, a także przenieść przez bramki i zabrać ze sobą na pokład samolotu. Ponadto Costa Coffee Fly Dining jest jedynym miejscem na warszawskim Okęciu otwartym dla gości całą dobę.

Menu zostało ułożone przez kucharza Tadeusza Mullera, i zespół specjalistów. Goście lotniska mogą się  delektować makaronami czy sałatami, a dla najmłodszych przygotowano specjalne zestawy FlyFun, dopasowane do dziecięcych gustów. W menu znajdują się dania kuchni polskiej, włoskiej, hinduskiej czy  Dalekiego Wschodu. Nie zapomniano tez o wegetarianach i weganach. Dla nich przygotowano przyprawione na indyjską nutę Vindaloo tofu podane z ryżem basmati i kaszą quinoa, curry z orzechami i batatem, czy delikatne wegepulpeciki na humusie. Dostępne są także dania fit oraz śniadania serwowane wraz z kawą.

W Polsce działa 150 kawiarni Costa Coffee.

Magdalena Weiss 1594 Artykuły

Niepoprawna recydywistka - związana z "Handlem" w latach 1999-2005 i ponownie od 2016 r. Tropi najnowsze trendy na rynku FMCG i zmiany w gospodarce. Amatorka kuchni greckiej i bibliotek publicznych. Mieszka kątem u trzech kotów.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }