Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Trwa festiwal Jack&Burger

Siedem burgerów, których receptury opracował szef kuchni Sheraton Warszawa - Marcin Sasin, serwowanych jest ze specjalnie do nich dobranymi whiskey z rodziny Jack Daniel’s.

Już po raz piąty, w restauracjach hoteli Sheraton, Westin i Marriott trwa festiwal Jack&Burger.

Z połączenia oryginalnych burgerów, których smaki inspirowane są dalekimi podróżami
i dobranych do nich odpowiednich wariantów z rodziny Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, powstało siedem duetów.

Wśród wybranych przez szefów kuchni whiskey znalazł się Jack Daniel’s Old No.7, którego gładki, wzbogacony o węglowe nuty smak wydobywa aromaty kryjące się w burgerze Romano oraz Fish’n’Chips z polędwicą z dorsza.

Do burgera z jagnięciną – Scandinavian Style i wołowego Balkan Green Hills, mistrzowie rekomendują podwójnie filtrowaną, a przez to łagodniejszą wersję whiskey, Gentleman Jack. Delikatne miodowe nuty Jack Daniel’s Tennessee Honey podkreślają smak vegańskiej wersji z marynowanym tofu. Ognisty Jack Daniel’s Tennessee Fire, w którym smak klasycznego JD No.7 z wzbogacony został o cynamonowe nuty, jest doskonałym dopełnieniem orientalnego Bao podawanego z krewetkami lub kaczką.

Burger Romano w duecie Jack Daniel’s Old No.7.

Składniki:

  • Pszenna bułka maślana

  • Hamburger ANGUS (200 g)

  • Mus z suszonych pomidorów

  • Ser Grana Padano

  • Rukola

  • Pieczona papryka

  • Sos piklowy

  • Dżem cebulowy z balsamico

Pszenną bułkę maślaną podpiec po wewnętrznej stronie, spodnią część posmarować musem z suszonych pomidorów, położyć hamburgera, a na niego nałożyć cienką warstwę dżemu cebulowego z balsamico, paprykę i rukolę, a na nią płatki sera Grana Padano. Przykryć wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem piklowym. Gotowe!

 

 

 

 

Ilona Mrozowska 2769 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }