Sezon na kurki otwarty

W restauracjach Sphinx pojawiły się nowe propozycje na lato pod hasłem "Kurki, rzepa i daktyle". Wkładka będzie dostępna do 24 września w wybranych lokalach Sphinx.

W ramach oferty „Kurki, rzepa i daktyle” na przystawkę Sphinx proponuje bruschettę z kurkami i kremowym kozim serem, posypaną koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem.

Z mięsnych propozycji we wkładce znalazła się grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym, podawana z cząstkami ziemniaka i rukolą z pomidorkami koktajlowymi, a także stek z angusa serwowany z grillowanymi kurkami, aromatycznym rozmarynem, półksiężycami z ziemniaków i sosem do wyboru.

Co więcej, do każdego dania z oferty można domówić porcję sezonowych kurek w śmietanie.

- W najnowszej wkładce łączymy klasyczną sezonową kuchnię i dobrze znane smaki w nieoczywiste kompozycje, wprowadzając bliskowschodnie akcenty - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx. - Idealny na upały zimny chłodnik podajemy na lato z marynowaną rzepą, a jeden z przysmaków z wakacyjnego rusztu, czyli żeberka serwujemy w nowej orientalnej odsłonie. Oczywiście wśród naszych letnich propozycji nie mogło zabraknąć dodatku w postaci świeżych, aromatycznych kurek. Tym bardziej, że rozpoczął się sezon na te grzyby i to właśnie teraz smakują one najlepiej. Liczymy, że nasze propozycje przypadną do gustu zarówno osobom lubiącym tradycyjną kuchnię, jak i poszukującym nowych kulinarnych doświadczeń - podkreśla Dorota Cacek.

Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta, znajduje się na stronie www.sphinx.pl.

Ilona Mrozowska 2792 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }