Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Wild Turkey Straight Rye Whiskey wkracza do Polski

Klasyczna, żytnia whiskey o nietuzinkowym charakterze, pojawi się w naszym kraju już na początku lipca.

Debiutujący na polskim rynku wariant Wild Turkey jest absolutną nowością wśród portfolio marki.

Wild Turkey Straight Rye Whiskey reprezentuje najstarszy gatunek destylowanego alkoholu znanego na terenie Ameryki, jakim jest żytnia whiskey. Trunki określane tym mianem, zgodnie z prawem obowiązującym w USA, muszą zawierać minimum 51 proc. żyta w zacierze, co sprawia, że ich smak jest znacznie bardziej wyrazisty i pikantny od klasycznych bourbonów. Wild Turkey Straight Rye Whiskey jest mieszanką 4- i 5-letnich destylatów, dojrzewających w nowych beczkach z białego dębu amerykańskiego. Są one wypalane do najwyższego, czwartego stopnia zwęglenia, zwanego Alligator Char. Efekt wypalania swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznemu wyglądowi dębowych desek, których szorstka, lśniąca tekstura po procesie przypomina właśnie skórę aligatora.

Wild Turkey Straight Rye Whiskey charakteryzuje się głębokim, bursztynowym kolorem. Aromat jest mocny i zdecydowany, z wyraźnymi żytnimi nutami, ale zawierający też elementy wanilii i karmelu. Wyczuwalne są też lekko słodkie zapachy miodu i pomarańczy oraz pikantne tony przyprawowe, takie jak imbir, cynamon oraz pieprz. Smak nowego Wild Turkey jest zdecydowany, wyrazisty i pikantny, tak jak powinny smakować amerykańskie, żytnie whiskey, natomiast finisz długi, ciepły i przyjemny, z nutami przyprawowymi.

Wild Turkey to przykład prawdziwego trunku rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. To wyjątkowy trunek nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę. Swój szlachetny charakter zawdzięcza między innymi temu, że jest starzony dłużej niż wymaga tego prawo i destylowany według najwyższych norm jakości. Z wyróżniającą go, zwiększoną zawartością procentową alkoholu, od lat cieszy się mocną pozycją wśród amerykańskich whiskey, a jego niezmiennej receptury od lat pilnuje legendarna rodzina Russellów.

Wprowadzenie Wild Turkey Straight Rye Whiskey na polski rynek wspierane będzie działaniami marketingowymi. Żytnia whiskey marki Wild Turkey dostępna będzie od lipca w kanałach handlu tradycyjnego i nowoczesnego w butelkach o pojemności 700 ml.

Rekomendowana cena to 89,99 zł.

Joanna Hamdan 6832 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }