Kaufland wędzi

Sieć rozwija projekt "Wędzarnia jak dawniej".

Nowe komory wędzarnicze zostały już wdrożone w pierwszych sklepach sieci - w Starych Stawach, w Bolesławcu i w Cieszynie.

Projekt docelowo zakłada uruchomienie komór wędzarniczych w około 30 lokalizacjach w całej Polsce. Pierwsze - pionierskie - funkcjonują już od kilku lat we Wrocławiu, Ząbkowicach i Jastrzębiu Zdroju. Jak zapowiada sieć w najbliższym czasie szykują się wdrożenia w kolejnych sklepach.

Dzięki temu Kaufland poszerzył asortyment o wyroby mięsne, które od teraz będą mogły być wędzone bezpośrednio w markecie. W ofercie sklepu znajdą się takie wyroby jak: schab, boczek, różne rodzaje szynek – rolowaną, w siatce, ze spiżarni oraz różne rodzaje kiełbas. Wyroby są wędzone codziennie.

Kaufland to międzynarodowa sieć sklepów oferująca artykuły spożywcze oraz produkty codziennego użytku. W całej Europie ma około 1200 sklepów i zatrudnia ponad 150 tys. pracowników. W Polsce pierwszy sklep sieci Kaufland został otwarty w 2001 roku. Dziś jest ich już ponad 200.

Joanna Hamdan 7153 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }