Sphinx z wiosennymi nowościami

Sieć restauracji wprowadziła sezonową wkładkę "Bób, cytryny i szparagi". Pojawiło się w niej pięć dań inspirowanych bliskowschodnimi pomysłami Samar Khanafer.

Na początek Sphinx proponuje bruschettę z bobem, czyli pastę z bobu przełamaną nutą cytryny i mięty, która podawana jest na grillowanym pieczywie z dojrzewającą szynką. Kolejną nowością jest cytrynowy krem z brokułów ze skórką z cytryny i śmietaną, posypany prażonymi płatkami migdałów.

Nowe składniki zagościły także w daniach głównych. W sezonowej wkładce pojawiło się spaghetti z bobem – lekki, oprószony parmezanem makaron w maślano-cytrynowym sosie z młodym bobem i grillowaną szynką dojrzewającą. Miłośnicy mięs mogą z kolei spróbować steka z angusa z grillowanymi szparagami ze świeżymi ziołami i sokiem z cytryny oraz pieczarkami, podawanego z frytkami, sosem i masłem do wyboru. Na klientów czekają też sataye z kurczaka marynowane w słodko-kwaśnej melasie z granatów, nadającej potrawom bliskowschodni charakter, które są serwowane z frytkami, ziarenkami granatu, sałatką wegetariańską i sosem jogurtowo-miętowym.

Najnowsza oferta jest dostępna w wybranych restauracjach sieci Sphinx.

Sfinks Polska zarządza 178 lokalami gastronomicznymi na terenie Polski, w tym siecią 91 restauracji Sphinx (segment casual dining), 69 pubami Piwiarnia (segment gastro pubów), 12 restauracjami Chłopskie Jadło (segment casual dining) i 2 restauracjami WOOK (segment casual dining), 3 restauracjami Fabryka Pizzy oraz kultowym pubem Bolek w Warszawie.

Joanna Hamdan 7159 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }