Znany kucharz po raz drugi z marką Bracia Koral

Znany kucharz Łukasz Konik kolejny raz będzie współpracował z marką Bracia Koral i jej liniami premium - Lody Jak Dawniej i Smaki Dzieciństwa.

Kucharz przygotuje wyjątkowe lodowe kompozycje oraz desery, a efekt współpracy w formie przepisów, będzie można zobaczyć na nowej stronie internetowej marki: www.braciakoral.pl.

Lodowa marka Bracia Koral obecna jest na polskim rynku lodów premium od 2014 r. Firma od początku jej istnienia nawiązuje do wartości rodzinnych oraz do najlepszej jakości produktów i smaków w nowych aranżacjach. Współpraca z Łukaszem Konikiem zaplanowana jest na sezon lodowy 2018, a lodowe kompozycje oraz desery będzie można zobaczyć na stronie www.braciakoral.pl. Kucharz ma inspirować konsumentów i partnerów handlowych marki Bracia Koral oraz specjalistów z branży lodowej podczas specjalnych warsztatów i pokazów kulinarnych.

– W sezonie 2018 po raz kolejny chcemy dać naszym konsumentom nie tylko nowy produkt, ale również wartość dodaną – wiedzę i pomysły eksperta oraz wyjątkowego kucharza – Łukasza Konika, który podpowie jak zrobić intrygujące oraz przepyszne desery w domowym zaciszu i jak jeść lody na różne, oryginalne sposoby – mówi Piotr Gąsiorowski, dyrektor marketingu PPL Koral. – Marka Bracia Koral nie mogła mieć lepszego ambasadora, bowiem zarówno Łukasz Konik, jak i my w naszej kulinarnej sztuce od zawsze wybieramy jedynie najlepszej jakości składniki w głównej mierze pochodzące od rodzimych dostawców i tę tradycję chcemy pokazać w ciekawy i nowoczesny sposób naszym odbiorcom – dodaje.

Producent zamierza także przygotować wspólnie z kucharzem projekt specjalny dla klientów, ale nie zdradza jeszcze szczegółów.

– Jesteśmy na etapie finalizowania koncepcji oraz ustaleń i już niedługo będziemy mogli zdradzić szczegóły tych planów – dodaje Piotr Gąsiorowski.

Łukasz Konik współpracuje z Instytutem Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. W 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła go do swojego grona jako najmłodszego szefa kuchni. Ta elitarna Fundacja zrzesza 26 najlepszych szefów kuchni. Wśród nich znajdują się m.in. znani z programów telewizyjnych Kurt Scheller czy Robert Sowa. W 2016 roku kucharz otrzymał wyróżnienie od prezesa Agencji Rynku Rolnego za promocję polskich produktów spożywczych na arenie międzynarodowej i ogólnopolskiej.

Magdalena Weiss 1703 Artykuły

Niepoprawna recydywistka - związana z "Handlem" w latach 1999-2005 i ponownie od 2016 r. Tropi najnowsze trendy na rynku FMCG i zmiany w gospodarce. Amatorka kuchni greckiej i bibliotek publicznych. Mieszka kątem u trzech kotów.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }