Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Pilsweizer wprowadza na rynek piwo Dla Krakowian

Poszerza w ten sposób ofertę swoich piw lokalnych, która została zapoczątkowana w 2015 r.

Nowe piwo sprzedawane będzie wyłącznie w Krakowie i województwie małopolskim. Jest to jasne piwo, pasteryzowane, ale niefiltrowane, naturalnie mętne, o zawartości alkoholu 5,3 proc. Piwo produkowane jest w oparciu o słód jęczmienny oraz chmiele: Marynka i Lubelski.

Pilsweizer zapoczątkował linię piw lokalnych w maju 2015 r. piwem Zakopiańczyk. Obecnie w jej skład wchodzą m.in Legnickie, Krynickie, Zakopiańczyk (w kilku odmianach), Piwniczańskie, Sądeckie, Gorlickie, czy Biało-Czarne, stworzone specjalnie dla kibiców nowosądeckiego pierwszoligowego klubu Sandecja Nowy Sącz.

Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze. 

Joanna Hamdan 6673 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }