Grycan rośnie w stolicy

Nowy lokal sieci mieści się w Centrum Handlowym Rondo Wiatraczna.

– Nowa lodziarnio-kawiarnia to już nasz 26 lokal w Warszawie. Stolica jest dla nas szczególnym miejscem – tu rozpoczęliśmy naszą działalność pod marką Grycan – Lody od pokoleń i tu odwiedza nas najwięcej gości - mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

W ofercie nowej kawiarnio-lodziarni znajduje się 36 smaków lodów przygotowywanych rzemieślniczymi metodami według tradycyjnych receptur.

Są to zarówno lody tradycyjne, przygotowywane na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, jak i sorbety z owoców czy lody jogurtowe. Menu dopełniają kawy, parzone ze specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki i rurki z bitą śmietaną. W ofercie znajdują się również domowe ciasta, torty i torty lodowo-bezowe, a przed Świętami także wielkanocne wypieki – mazurki, babki, sernik i tradycyjna pascha.

W lokalu znajduje się 10 stolików i 20 miejsc siedzących. Lodziarnio-kawiarnia w Centrum Handlowym Rondo Wiatraczna jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach od 10:00 do 21:00, a w niedziele – od 10:00 do 20:00.

Elżbieta i Zbigniew Grycanowie rozwijają sieć lodziarni od 2004 r., kiedy to należąca do nich od kilkudziesięciu lat lodziarnia przy ulicy Puławskiej 11 w Warszawie zmieniła szyld i zaczęła sprzedawać autorskie lody pod marką Grycan – Lody od pokoleń. Tak powstała pierwsza lodziarnia sieci, którą Elżbieta i Zbigniew Grycanowie zarządzają wspólnie z córką Małgorzatą. Obecnie pod szyldem Grycan - Lody od pokoleń działa już w Polsce ponad 150 lokali.

Joanna Hamdan 7163 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }