Costa Coffee wprowadza nową mieszankę

10 marca na Warszawskim Festiwalu Kawy odbędzie się premiera nowych, pochodzących z Peru ziaren.

Podczas sobotniego wydarzenia, które odbędzie się w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, Costa Coffee po raz pierwszy zaprezentuje kawy przygotowane na nowych, pochodzących z Peru ziarnach.

Nowa, peruwiańska kawa charakteryzuje się delikatnymi nutami kwiatowymi, cytrusów oraz czekolady, a wszystkie ziarna posiadają certyfikat Rainforest Alliance.

Ponadto podczas Warszawskiego Festiwalu Kawy bariści Costa Coffee zaserwują zarówno kawy z ekspresu ciśnieniowego, jak i te parzone metodami alternatywnymi - nowość w ofercie – kawę z dripa. To sposób polegający na parzeniu kawy w specjalnym dzbanku metodą przelewową. Zdaniem Costa Coffee odpowiednie przygotowanie kawy tą techniką pozwala na lepsze wydobycie jej smaku oraz aromatu. Ważne jest, aby szykując kawę z dripa korzystać z jednorodnej mieszanki ziaren. Dlatego też bariści Costa Coffee wykorzystają nową peruwiańską kawę, składającą się w 100 proc. z ziaren Arabica.

Nowe, pochodzące z Peru ziarna zostaną wprowadzone do regularnej sprzedaży we wszystkich kawiarniach Costa Coffee od 14 marca.

Joanna Hamdan 6673 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }