Fanex: personalizowane receptury sosów

Polski producent dla branży HoReCa, kolejny rok z rzędu zakończył ze wzrostem sprzedaży.

Według  firmy największy wpływ na utrzymanie dynamiki wzrostu, miało elastyczne podejście do klientów oraz produkcja oparta na procedurach personalizowania receptur.

Jak wynika z analiz działu handlowego, zapotrzebowanie rynkowe w segmencie sosów rośnie – musztardy, ketchupy, majonezy oraz inne bardziej egzotyczne receptury, cieszą się coraz większą popularnością wśród konceptów gastronomicznych w Polsce i za granicą.

W 2017 roku, łącznie dla wszystkich klientów i pod marką własną, Fanex rozpoczął 106 projektów dotyczących wszystkich rodzajów sosów. Dzięki rozwojowi laboratorium oraz poszerzaniu procedur personalizacji, z tej puli udało się wdrożyć 27 nowych receptur, co stanowi około 25 proc. rozpoczętych projektów. Na przestrzeni miesiąca firma, produkuje dziesiątki ton sosów na specjalne zamówienia.

Fanex informuje, że w 2018 roku zamierza umacniać pozycję w obszarach, w których jest silnym liderem i konsekwentnie będzie zwiększał udziały w sprzedaży skierowanej do szeroko rozumianej branży HoReCa. Firma planuje jeszcze silniej rozwijać procedury personalizacji produktów oraz inwestować we własne laboratorium.

Fanex zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną, która działa na rynku od 1988 roku. Jej produkcja skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. W ofercie firmy są zarówno wyroby sygnowane logo Fanex (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.

Joanna Hamdan 6664 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }