Pierwszy staż w kuchni pokazowej Makro zaliczony

Odbył go Krystian Sak z Trębaczewa, zwycięzca drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów.

Krystian Sak z Trębaczewa (na zdjęciu) to pierwszy uczeń, który odbył staż w kuchni pokazowej w hali Makro nr 1 w Warszawie.

Podczas tygodniowego stażu mógł pod okiem szefów kuchni Cezarego Powały i Michała Grzywacza przygotowywać potrawy m.in. z owoców morza i egzotycznych mięs, takich jak krokodyl czy struś. Dodatkowo zwycięzca stażu w kuchni pokazowej Makro w hali numer 1 w Warszawie mógł pracować nad swoją pewnością siebie. 

- To dla mnie świetna szansa, by nauczyć się nowych technik, wypróbować nieznane mi produkty i nawiązać nowe kontakty – mówi Krystian.

Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez Makro Polska. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez staże, Miksery Kulinarne oraz materiały edukacyjne (w tym książkę „Mix Wiedzy Kulinarnej”).

Z myślą o uczniach szkół gastronomicznych Makro Polska prowadzi także konkurs Wyzwanie Makro Chefa.

Joanna Hamdan 7163 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }