Soki na śniadanie, obiad i kolację

Producent soków - firma Viktoria Cymes, podczas warsztatów kulinarnych w warszawskim studiu CookUp, pokazał, jak niestandardowo wykorzystać soki w kuchni.

Podczas spotkania uczestnicy warsztatów kulinarnych pod okiem Sandry Kotowicz, finalistki ostatniej edycji programu Top Chef, przygotowali dania z wykorzystaniem świeżych soków marchwiowych i marchwiowo-selerowych Cymes.

Były to miedzy innymi: sałatka z kompresowanych ogórków i Granny Smith w soku jabłkowym, karmelizowany kurczak z cytrynowym szpinakiem i puree marchwiowo-selerowym, a na deser jabłkowy pudding z tapioki z miętą i duszoną antonówką w trawie cytrynowej.

Na warsztatach pojawiła się także ambasadorka marki Victoria Cymes, Weronika Książkiewicz, która także nie omieszkała skosztować przygotowanych potraw.

Warsztaty kulinarne odbyły się w ramach projektu związanego z pogłębianiem wiedzy i świadomości konsumentów, zwiększaniem rozpoznawalności i poprawy wizerunku produktów ekologicznych, jak owoce jabłoni domowej oraz produktów wytwarzanych metodami tradycyjnymi, jak świeży sok marchwiowo-selerowy i marchwiowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego.

Projekt ma także na celu promowanie systemu jakości produktów ekologicznych oraz systemu "Jakość Tradycja".

Joanna Hamdan 7332 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }