Spaghetti z kiełbasą pepperoni i ricottą

Obiad gotowy w 20 minut!

Spaghetti z kiełbasą pepperoni i ricottą:

Liska zakupów:

  • Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie

  • pepperoni 300g

  • ricotta 1 opakowanie

  • cebula 1 sztuka

  • cukinia 1 sztuka

  • czosnek 2 ząbki

  • ostra papryczka chili 1 sztuka

  • świeże oregano albo tymianek do podania

  • pomidory krojone Łowicz 1 puszka

  • olej rzepakowy 1 łyżka

  • sól i pieprz do smaku

Do dzieła:

  • Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Kiełbasę pepperoni pokrój w kostkę i przesmaż ok. 3 minuty na łyżce oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smaż jeszcze ok. 2 minuty, a następnie dodaj papryczkę chili, pomidory i gotuj ok. 15 minut. Cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż bardzo szybko na mocno rozgrzanej patelni – maksymalnie 2-3 minuty. Dodaj sos pomidorowy z pepperoni i zagotuj.
  • Wymieszaj ugotowany makaron z sosem, w ostatniej chwili dodaj ricottę i rozłóż na talerze. Polej odrobiną oliwy extra virgin i udekoruj ziołami.

Brawo! Właśnie zrobiłeś przepyszne spaghetti. Skosztuj!

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }