Wykwintna przekąska

Pieczony camembert z konfiturą truskawkową.

Chcesz zaskoczyć swoich gości? Oto przepis na szybką, ale wykwintną przekąskę, którą możesz podać swoim gościom na przykład podczas sylwestrowej nocy. 

Składniki dla 3-4 osób:

  • 1 sztuka sera camembert
  • 2 czubate łyżki konfitury z truskawek Łowicz
  • 2 łyżki słodkiego sosu balsamicznego
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • świeży tymianek - kilka listków do posypania

Przygotowanie:
Ser układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i zapiekamy przez 18 minut w 180 stopniach.
Podjemy od razu z konfiturą z truskawek, polewamy słodkim sosem balsamicznym, posypujemy migdałami w płatkach i listkami tymianku.

Smacznego!

Joanna Hamdan 6396 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }