Na śniadanie, podwieczorek lub słodko-wytrawną kolację

Grzanki z chleba na zakwasie z serem Maasdamer Hochland, szynką parmeńską i konfiturą z figi.

Składniki:
kilka kromek dobrego żytniego chleba na zakwasie
plastry sera żółtego Maasdamer Hochland
plastry szynki parmeńskiej
kilka łyżeczek konfitury z fig lub świeże figi
świeża rukola
oliwa
 
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, smażymy na niej kromki chleba. Na gotowych grzankach układamy rukolę, ser i szynkę, na wierzchu nakładamy po łyżeczce konfitury.
 
Smacznego!

Joanna Hamdan 7163 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.

} }