Dilmah partnerem Trendy Kolacji Makro
To cykl spotkań zainicjowanych przez sieć hurtowni, skierowanych do przedstawicieli branży HoReCa.
Jesienno- zimowa edycja wydarzenia stanowi okazję do poznania najnowszych trendów w branży HoReCa.
Autorami dań ilustrujących trendy podczas dotychczasowych kolacji byli szefowie kuchni, m.in. Wojciech Harapkiewicz - szef kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju, Maciej Nowicki z Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie czy Piotr Apanel - szef kuchni w hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu.
Marka Dilmah jako partner wydarzenia przeprowadziła tea pairing, łącząc dania z wybranymi herbatami i pokazując, jak duży mają one wpływ na smak potrawy. Dodatkowo na gości czekały specjalnie przygotowane napoje według receptury Michała Oszczyka, menedżera centrum szkoleniowego Herbata i Kawa (Gourmet Foods) oraz eksperta marki Dilmah. Wśród propozycji znalazła się rozgrzewająca herbata wędzona z ciemnym rumem, sokiem jabłkowym i syropem z kwiatu czarnego bzu oraz napar z owocu dzikiej róży i kwiatu hibiskusa z dodatkiem konfitury z pomarańczy, cynamonu i płatków róży.
Jak dotąd w ramach jesienno-zimowej edycji Trendy Kolacji zorganizowane zostały trzy spotkania: w Warszawie, Wrocławiu oraz Krakowie.

Joanna Hamdan
13995 Artykuły
Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.