Pierwszy w Polsce Festiwal Wódki i Zakąski
Wydarzenie odbędzie się w dniach 19-20 maja na terenie warszawskiej Fortecy. Gościem specjalnym będzie Robert Makłowicz.
Wezmą w nim udział producenci alkoholi z Polski i świata, którzy na terenie historycznego obiektu Fortecy prezentować będą swoje produkty w kategoriach wódek, nalewek, miodów pitnych i likierów.
Każdy odwiedzający będzie mógł spróbować w cenie biletu wszystkich rodzajów alkoholu, jakie będą prezentowane na stoiskach, w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi zakąskami. Festiwal będzie miał formę dwudniowego pikniku, a gościem specjalnym, który poprowadzi drugi dzień Festiwalu jest Robert Makłowicz.
Wydarzeniu towarzyszyć będą m.in. Mistrzostwa Teamów Barmańskich. Zawody organizowane będą przez Tomasza Małka – 6-krotnego Mistrza Świata Barmanów „flair”. Za komponowanie festiwalowych zakąsek odpowiedzialni będą szefowie kuchni trzech warszawskich restauracji: Michał Tkaczyk - szef kuchni restauracji Elixir by Dom Wódki, Małgorzata Marchewka - szef kuchni restauracji Folk Gospoda oraz Wojciech Pasikowski - szef kuchni restauracji Czerwony Wieprz.
Pomysłodawcą i organizatorem Festiwalu jest Piotr Popiński, biznesmen, restaurator, autor i właściciel konceptów gastronomicznych: Dom Wódki (Restauracja Elixir, Vodka Atelier, The Roots, Muzeum Wódki, Festiwal Wódki i Zakąski, Elixir Boutique), Czerwony Wieprz oraz Folk Gospoda.
Festiwal skierowany jest do konsumentów indywidualnych oraz restauratorów, hotelarzy, firm cateringowych, właścicieli barów i barmanów, szefów kuchni, właścicieli sklepów specjalistycznych, blogerów i krytyków kulinarnych oraz eksporterów polskiej żywności.

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.