Anna Jakubowski odchodzi ze stanowiska dyrektora generalnego The Coca-Cola Company w Polsce

Jej następcę poznamy w czerwcu.

Anna Jakubowski z końcem czerwca odejdzie ze stanowiska dyrektora generalnego The Coca-Cola Company w Polsce i krajach bałtyckich. Związane jest to z zakończeniem trzyletniego kontraktu.

Jest jednym z najbardziej znanych, czołowych menedżerów w branży FMCG. Podczas jej pracy w Polsce Coca-Cola przeszła duże zmiany - zwiększyła się rola narzędzi digital i działań niestandardowych, a także sportu w komunikacji marek. W tym roku została także wprowadzona na naszym rynku globalna kampania "Taste the feeling" - największa zamiana w komunikacji marki od 2009 r.

Anna Jakubowski wcześniej pracowała dla międzynarodowych firm, m.in.: Procter & Gamble, Coca-Cola Hellenic Bottling Company i The Coca-Cola Company do której dołączyła w czerwcu 2013 r. Wcześniej, od 2011 r., pracowała dla Coca-Cola Hellenic Bottling Company w Atenach na stanowisku international group category directora.

Anna Jakubowski zasiada obecnie także w radzie nadzorczej Banku Millennium, radzie dyrektorów American Chamber of Commerce, zarządzie Międzynarodowego Stowarzyszenia Reklamy IAA Polska, jest zaangażowana w projekty edukacyjne takie jak Social Wolves i Global Shapers.

Nazwisko nowego dyrektora generalnego Coca-Coli w Polsce i krajach bałtyckich ma być ogłoszone w czerwcu.

Anna Jakubowski ma wkrótce poinformować o swoich planach zawodowych.

Joanna Hamdan 13849 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.