Victualia Saluber. Bezglutenowy makaron kukurydziany nitki 3 Pauly

Nie tylko do rosołu.

Linia bezglutenowych makaronów marki 3 Pauly powiększyła się o kolejną odmianę -  nitki.

Produkt to alternatywa dla tradycyjnych, pszennych wyrobów tego typu. Mąka z kukurydzy i ciecierzycy, podstawowy składnik produktu, nie zawiera silnie uczulającego glutenu, jak i genetycznie modyfikowanych składników, konserwantów ani barwników. Produkowany jest bez udziału laktozy, mleka czy soi, charakteryzuje się także bardzo niską zawartością fruktozy.

Drobne, delikatne nitki podczas gotowania zachowują sprężystość i pożądany kształt. Makaron polecany jest jako dodatek do zup. Można go także wykorzystać jako podstawowy składnik ekspresowych, warzywnych lub mięsnych placuszków.

Cena za 500-g opakowanie wynosi 13 zł.

Joanna Hamdan 12542 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.