Czanieckie Makarony najpopularniejsze na Śląsku

Lucyna Dybał, wiceprezes spółki, zapewnia, że w Polsce nie będzie produkować pod markami własnymi.

Czanieckie Makarony dystrybuowane są w całej Polsce, jednak najbardziej znane są na Śląsku, a najmniej - w stolicy. Głównym kanałem dystrybucji są sklepy tradycyjne. - Od 1,5 roku jesteśmy też we wszystkich sieciach i nasze makarony sprzedają się w nich bardzo dobrze - mówi Lucyna Dybał. Dodaje, że ich przedstawiciele sami zgłosili się do firmy. - Opieramy się przed produkcją pod markami własnymi - podkreśla.

Zaznacza, że do Czanieckich Makaronów dodawane są świeże jajka, powstają z dobrej mąki. - To nie są tanie produkty - mówi. W tym roku spółka zmienia opakowanie makaronu Swojskiego na przezroczyste, pojawi się ono w 2012 r.  Z nowości na rynku są już dania dla dwóch osób, składające się z opakowania makaronu oraz dwóch słoików z sosami. Na święta spółka przygotowała miks makaronów w świątecznym opakowaniu.

W 2010 r. Czarneckie Makarony wyprodukowały 8,4 tys. t makaronów. Ten rok ma zakończyć z podobną wielkością produkcji. - Może ciut większą - prognozuje Lucyna Dybał.