Więcej mocy w fabryce Winiar

50 mln zł kosztowała Nestle Polska rozbudowa kaliskiego zakładu Winiary.

Rozbudowa zakładu w Kaliszu oraz modernizacja linii do produkcji wyrobów majonezowych to kolejne etapy realizacji strategii rozwoju fabryki. Inwestycję rozpoczęto we wrześniu 2009 r., a w czerwcu 2010 r. uruchomiono pierwszą linię produkcyjną majonezu. Inwestycja pochłonęła ponad 50 mln zł.

- Zwiększyliśmy moce produkcje zakładu, a więc jest to ważny krok w umacnianiu pozycji marki Winiary jako lidera na polskim rynku – powiedział Markus Froehlich, dyrektor zakładu Nestlé w Kaliszu.

W fabryce Winiary powstaje Majonez Dekoracyjny Winiary. Tygodniowo zakład wytwarza około 1 tys. ton majonezu i sosów majonezowych, m.in. Majonez Omega 3:6 oraz Majonez Light.