Podravka znów w nowej odsłonie
Już za kilka dni na sklepowe półki trafi ryż pod marką Podravka.
Chorwacka firma, której filar portfolio jeszcze do niedawna stanowiły produkty pomidorowe oraz przyprawy uniwersalne Vegeta i Warzywko, w kwietniu zadebiutuje w kolejnej, nowej dla siebie kategorii – ryżu.
Już za kilka dni w sprzedaży pojawią się najpopularniejsze warianty ryżu od Podravki: ryż biały długoziarnisty, parboiled i naturalny oraz ryż premium: jaśminowy, basmati, parboiled łączony z dzikim oraz inne „atrakcyjne cenowo” ryże specjalne: do sushi, arborio do risotto i tre colori.
Zróżnicowana cenowo oferta, a także „charakterystyczne” opakowania ryżu Podravka mają zapewnić produktom sukces sprzedaży.
W 2010 r. chorwacka Podravka ruszyła z intensywnym rozbudowywaniem swojego portfolio. Powstały dwie nowe linie przypraw Podravki – Vegeta W Smak Klasycznie i Vegeta W Smak Natur (w sprzedaży od maja 2010 r.), makarony (od sierpnia) i keczupy (od września).
Komentarze