Wyniki wyszukiwania dla tagu - mlekpol
ilość wyników: 14

Półmetek największej inwestycji w historii SM Mlekpol

Koszt budowy fabryki proszków mlecznych wynosi ok. 400 mln zł. Otwarcie planowane jest na 2019 r.

UOKiK: Masło drogie, ale dobre

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów zbadał w laboratoriach jakość masła, a także przyczyny nagłego skoku jego ceny.

Niezbędne do pieczenia

Bez masła i margaryny nie byłoby świątecznych wypieków. Dlatego wysokie ceny tych strategicznych dla polskiej kuchni produktów w grudniu klientów nie odstraszą.

Lidl stawia na lokalny nabiał

Sieć Lidl rozszerza asortyment artykułów nabiałowych oznaczonych logo "Skarby polskich regionów". Na sklepowych półkach pojawiła się już oferta produktów charakterystycznych dla wybranych rejonów kraju, m.in.: Mazowsza, Warmii i Mazur, Podlasia czy Wielkopolski.

Reklama Lidla pod lupą UOKiK-u?

Klub Jagielloński pisze list do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów i domaga się interwencji w sprawie kampanii reklamowej "Tygodnia polskich marek" w Lidlu przekonując, że właścicielami tychże marek są zagraniczne firmy. Sieć odpiera zarzuty.

Mlekpol zainwestuje 400 mln zł

Przy ZPM Mrągowo powstaje Zakład Produkcji Sproszkowanych Produktów Mleczarskich. Planowana wydajność zakładu to 3 mln litrów mleka i serwatki na dobę. Zatrudnienie w nowej proszkowni znajdzie najprawdopodobniej 100 osób.

Największe marki: kampanie i promocje

Cisowianka, DayUp, Diageo, Herbapol, Kinder Country, Lubella, Lukcja, Łaciate, Łowicz, Princessa, Ricola, Tutti Frutti.

Na wiele sposobów

Sery wykorzystywane są głównie do robienia kanapek, jednak przynajmniej niektóre z nich mają dużo szersze zastosowanie w kuchni. Dotyczy to zwłaszcza serów pleśniowych i topionych.

Kostka w cenie

Lista świątecznych wypieków jest długa, tak jak lista produktów potrzebnych do ich wykonania. Zawsze zaczyna się jednak od margaryny do pieczenia i/lub masła, których sprzedaż przed świętami zdecydowanie rośnie.

Zdrowsza przekąska

Choć w jogurtach pitnych prym w sprzedaży wiodą tradycyjne smaki polskich owoców, zwłaszcza truskawki, innowacje są potrzebne. Bez nich sprzedaż tych produktów spada. ­