Spod lady

Na ruszcie królują dania mięsne

Polacy z roku na rok grillują częściej, dłużej i chętniej. Na ruszt wrzucają głównie kiełbasę i karkówkę, bardzo rzadko warzywa i owoce morza. Sezon grillowy czas zacząć!

Jak, kiedy i co piją Polacy?

Piwo jest najpopularniejszym napojem alkoholowym w Polsce, wynika z badania CBOS. Przynajmniej raz w miesiącu sięga po nie 73 proc. pełnoletnich konsumentów.

Grilluj z "Handlem": Biała kiełbasa

Prosto z rusztu.

Zakupy w Peerelu: księga skarg i wniosków

O kłótni w perfumerii.

Fakty i mity o olejach spożywczych

Na temat tłuszczów spożywczych krąży coraz więcej mitów. Olej kokosowy uważany jest za najzdrowszy. Eksperci zauważają, że w rzeczywistości jest jednak odwrotnie - zawiera on bowiem 90 proc. tłuszczów nasyconych, których wedle oficjalnych rekomendacji instytucji naukowych należy unikać.

Gotuj z "Handlem": Tort naleśnikowy

Na deser.

Gotuj z "Handlem": Sałatka

Z awokado

24 kwietnia - Europejski Dzień Śniadania

Z tej okazji Rama zaprasza na degustację kanapek z Ramą Classic.

Gotuj z "Handlem": Smoothie

Z płatkami żytnimi Lubella.

12 kwietnia - Światowy Dzień Czekolady

Z tej okazji Lidl proponuje przepis na babkę z czekoladą i orzechami.

Polak w kuchni jest tradycjonalistą

Mimo że blogi, programy telewizyjne i czasopisma o tematyce kulinarnej wydają się być wszechobecne, Polacy podchodzą do nowych pomysłów, czy też trendów w gotowaniu, bardzo ostrożnie. Wyniki badania "Polska na widelcu, czyli zwyczaje żywieniowe Polaków 2016" dowodzą, że w kuchni są tradycjonalistami