Kraina Serów w Manufakturze w Łodzi

Od sklepu w Manufakturze marka Kraina Serów rozpoczyna swoją ekspansję poza Warszawę.

Kraina Serów to koncept delikatesowy założony przez Adama Mostowskiego, miłośnika jedzenia, byłego uczestnika programu „Masterchef”. Dotychczas, wraz ze wspólnikiem prowadził dwa punkty w Warszawie - w Galerii Północnej i w Halach Koszyki, teraz zdecydował się na rozwój marki również poza stolicą.

– Manufaktura jest wyjątkowym miejscem na mapie handlu w Polsce. Sklep został przyjęty bardzo dobrze, widać, że w Łodzi nie brakuje miłośników serów. Doceniam też lokalizację – wraz z innymi sklepami z ofertą spożywczą z segmentu premium, tworzymy swego rodzaju delikatesową aleję dla najbardziej wymagającego klienta – zauważa Adam Mostowski.

W ofercie Krainy Serów jest prawie 250 gatunków: serów krowich, owczych, kozich. Głównie holenderskich. – Osobiście je wybieramy, podczas szkoleń w Holandii. Klienci są coraz bardziej dociekliwi, lubią dyskutować o serach. To nas bardzo cieszy – dodaje Adam Mostowski.

Uzupełnieniem oferty Krainy Serów w Manufakturze są dodatki do serów: m.in. polskie konfitury i musztardy oraz akcesoria do przygotowania desek serów. Niebawem na półkach pojawią się również wina odpowiednio parowane do wybranych gatunków.

Sklep w łódzkiej Manufakturze ma powierzchnię 50 mkw.

 

Ilona Mrozowska 2079 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.