Słodki symbol Francji w warszawskich cukierniach

Mowa oczywiście o makaronikach, które podbiły serca konsumentów na całym świecie.

Prawdziwe paryskie makaroniki to delikatne, lekkie migdałowe ciasteczka. Złożone są z dwóch warstw o różnej konsystencji – z zewnątrz otoczone chrupiącą bezą, w środku wypełnione delikatnym kremem smakowym. 

Ich skład bazuje na migdałach, włoskiej bezie i ganaszu czekoladowym, czyli delikatnym kremie z czekolady i śmietany. Są bezglutenowe.

Makaroniki można kupić w coraz większej ilości cukierni w Polsce, w tym w pracowni cukierniczej Sucré, która prawdopodobnie jako jedyna specjalizuje się w oryginalnych Paryskich Makaronikach. Do ich produkcji wybierane są tylko naturalne, najwyższej próby surowce, co potwierdza certyfikat Czystej Etykiety. Ciasteczka są codziennie świeżo wypiekane we własnej pracowni. Do wyboru jest ponad 25 rodzajów, m.in.: pistacja, wanilia, róża czy czekolada, a także zielona herbata matcha okraszona czarnym sezamem, szampan z truskawką, solony karmel, czy połączenie fiołka z czarną porzeczką.

Sucré to pracownia cukiernicza założona w 2013 r. przez miłośników francuskiego cukiernictwa. Oferuje szeroką gamę wyrobów cukierniczych w oparciu o francuskie i włoskie receptury przy użyciu naturalnych surowców takich jak: Paryskie Makaroniki, Lody Naturalne, torty bezowe, serniki nowojorskie pieczone w kąpieli wodnej czy tarteletki. Firma ma 8 punktów stacjonarnych w Warszawie, a także w łódzkiej Manufakturze i poznańskiej Posnanii. 

Joanna Hamdan 5647 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.