Biedronka wydała książkę kucharską

13 listopada publikacja "Kuchnia polska. Pysznie i zdrowiej" pojawiła się w ofercie sieci.

W książce można znaleźć dobrze znane potrawy, ale w nowoczesnej i bardziej zbilansowanej wersji. Są też dania mniej oczywiste, ale nadal inspirowane rodzimymi smakami i aromatami.

Do ich przyrządzenia używane są wyłącznie powszechnie dostępne, niewyszukane produkty, a przepisy prezentowane są w jasny i przystępny sposób. Dodatkowo receptury są opatrzone adnotacją: „Zdrowiej, bo”, dzięki czemu każdy czytelnik może sam sprawdzić, dlaczego użyte składniki lub sposób przyrządzenia dania powodują, że jest ono lżejsze lub lepiej zbilansowane. Ciekawostką są też znane i lubiane dania, ale zaprezentowane w jarskiej wersji, np. flaki z boczniaków.

W książce „Kuchnia polska. Pysznie i zdrowiej” oprócz przepisów znaleźć można także kuchenne porady dotyczące technik krojenia, miar i wag, można również zapoznać się z podstawami kuchni polskiej, takimi jak: domowy twaróg, majonez czy zakwas.

Wszystkie przepisy zawarte w publikacji zostały skonsultowane z dyplomowanym dietetykiem, a dodatkowych konsultacji merytorycznych dokonali eksperci z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Książka została zilustrowana przez polską malarkę i ilustratorkę - Jagnę Wróblewską.

Książka „Kuchnia polska. Pysznie i zdrowiej” dostępna jest wyłącznie w sieci Biedronka. Klienci w dniach 13-19 listopada mogą ją nabyć za 9,99 zł po zrobieniu jednorazowych zakupów na kwotę 99 zł z kartą lojalnościową „Moja Biedronka”. 

Joanna Hamdan 5513 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.