Carrefour debiutuje na targach książki

Na 21. Międzynarodowych Targach Książki w Krakowie, których gościem honorowym jest Francja, Carrefour zaprezentuje najnowszą polsko-francuską książkę, pt. "Z miłości do smaku".

W tej dwujęzycznej, polsko-francuskiej publikacji, czytelnicy znajdą ponad 50 przepisów stworzonych przez polskich i francuskich kucharzy, w tym wyróżnionych gwiazdkami w przewodniku Michelin, a także blogerów i pasjonatów gotowania.

„Z miłości do smaku” to również zbiór porad i ciekawostek - zarówno kulinarnych, jak i kulturowych - a także rozmowy ze znanymi osobowościami świata nauki, biznesu i sportu.

Więcej ciekawostek dotyczących książki będzie można poznać na stoisku Carrefour, a także podczas spotkania z autorami, które odbędzie się w niedzielę, 29 października, o godz. 13:00, w targowym Saloniku Literackim.

O książce, kuchni, zdrowym stylu życia oraz francuskiej i polskiej gościnności rozmawiać będą David Gaboriaud – kulinarny podróżnik, współtwórca przepisów zawartych w książce, Frédéric Constant – dyrektor mediateki Instytutu Francuskiego odpowiedzialny w książce za wkład kulturowy oraz Robert Noceń – sekretarz generalny Carrefour Polska.

Atrakcją weekendu targowego będą również sesje gotowania na żywo na stoisku Carrefour. Prowadzić je będzie David Gaboriaud, który w sobotę i niedzielę (28-29 października) przyrządzać będzie potrawy nowoczesnej kuchni polsko-francuskiej.

Nie zabraknie także atrakcji dla najmłodszych i multimedialnych quizów o Francji z nagrodami.

Dla odwiedzających targi Carrefour Polska przygotował również promocję. Na stoisku firmy będzie można nabyć książkę „Z miłości do smaku” w obniżonej cenie 34,99 zł.

Joanna Hamdan 5542 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.