Słodki dodatek do herbaty lub kawy

Babeczki z dodatkiem zielonej herbaty.

Składniki:
1,75 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżki sody
100 g pokrojonych drobno migdałów
125 g cukru pudru
1 szklanka zaparzonej herbaty Green Tea Pure Ahmad Tea London
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
1 jajko
1 łyżeczka zielonego barwnika spożywczego na bazie marcepanu i pasty migdałowej
1/3 szklanki wody
kilka kropli olejku migdałowego

Przygotowanie:
W dużym naczyniu mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oraz drobno posiekane migdały. W drugim naczyniu dokładnie miksujemy ze sobą olej, przestudzoną zieloną herbatę Green Tea Pure Ahmad Tea Lonodn, mleko, jajko oraz olejek migdałowy. Naturalny barwnik rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Następnie łączymy ze sobą dokładnie wszystkie komponenty. Ciasto wlewamy do podwójnych papierowych foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.

Smacznego!

Joanna Hamdan 5647 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.