Wielka Księga z Wypiekami

Kulinarna księga powstała w wyniku efektów współpracy dwóch marek Bakalland i Delecta (obie należą do spółki Bakalland).

Trzecia odsłona Księgi, to ponad 100 przepisów na słodkie wypieki i desery. Księga stanowi jednocześnie kompendium wiedzy o bakaliach, ich zastosowaniu oraz właściwościach zdrowotnych.

Pozycja zawiera również historie o sposobie uprawy orzechów i ciekawostki o suszonych owocach. Jest także kulinarnym przewodnikiem po tradycyjnych i lokalnych kuchniach. Podpowiada także, jak w prosty sposób można urozmaicić wypieki i desery, dodając do nich suszone owoce i orzechy.

Nakład wydawnictwa wynosi 75 tys. egzemplarzy. Wielka Księga z Wypiekami jest dostępna w sieciach handlowych oraz dobrych sklepach spożywczych. Najnowsze wydanie trafi do rąk czytelników, którzy w trakcie trwania promocji dokonają zakupu produktów Bakalland i Delecta.

Pierwsza edycja Wielkiej Księgi z Wypiekami ukazała się w 2015 roku i została zainspirowana „Festiwalem Wypieków”. Z kolei drugie wydanie zabrało czytelników w kulinarną podróż po dziesięciu regionach Polski.

Joanna Hamdan 5306 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.