Masters of Fire - poznaj świat ognia wraz z marką Ballantine’s Hard Fired

Już wkrótce Darek Kuźniak, szef kuchni i gwiazda programu Hell’s Kitchen, wspólnie z ambasadorem marki whisky Ballantine’s Hard Fired, Marcinem Rogulskim, będą inspirować wszystkich miłośników odważnych smaków do łączenia żywiołu ognia z whisky.

Darek Kuźniak wspólnie z Marcinem Rogulskim poprowadzą cykl warsztatów pod hasłem „Zrodzony z ognia”, które od września będą odbywały się w największych miastach w Polsce. Film promujący warsztaty z udziałem Darka Kuźniaka można zobaczyć pod adresem www.hardfired.pl.

W czasie spotkań Darek Kuźniak, opowie o tym, jak udało mu się ujarzmić ogień oraz pokaże w jaki sposób wykorzystuje go w swojej pracy.

Uczestnicy warsztatów poznają tajniki kuchni Kuźniaka, aby później przygotować jego autorskie dania zainspirowane whisky Ballantine’s Hard Fired, takie jak ognisty stek z grilla.

Z kolei Marcin Rogulski wprowadzi w arkana sztuki tworzenia ognistych drinków na bazie Ballantine’s Hard Fired – jedynej whisky z podwójnie wypalanej beczki.

Globalnym ambasadorem kampanii „Masters of Fire” jest David Sena, artysta, który do tworzenia swoich prac również wykorzystuje żywioł ognia. Swoje obrazy oraz inne prace maluje i wypala płomieniami, a także petardami oraz kolorowymi granatami dymnymi. To droga w twórczości, której poszukiwał od dawna.

W warsztatach „Zrodzony z ognia” udział może wziąć każdy. Wystarczy wejść na stronę www.hardfired.pl i zgłosić swoją chęć udziału. Najbliższe spotkanie z Darkiem Kuźniakiem odbędzie się 20 września w Łodzi, w Foto Cafe 102. Liczba miejsc jest ograniczona. Biorąc udział w warsztatach „Zrodzony z ognia” każdy stoi przed szansą zdobycia nagrody – noża, który został wykuty w ogniu. Ich autor – Trollsky – to jedyny w swoim rodzaju mistrz rękodzieła, metalurg i twórca noży.

Joanna Hamdan 5292 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.