Food truck QAFP "Polska Smakuje Jakością" w Warszawie

19-20 sierpnia w ramach kampanii Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, będzie można spróbować kanapek (i nie tylko) przygotowanych na bazie mięsa i wędlin wieprzowych QAFP. Wszytko podczas festiwalu food tracków "Żarcie Na kółkach" na błoniach Stadionu Narodowego.

„Żarcie na Kółkach” to największy warszawski festiwal food trucków. 19-20 sierpnia na błoniach Stadionu Narodowego odbędzie się wakacyjny Festiwal Food Trucków, w którym weźmie udział ponad 100 wozów, z których serwowane będzie jedzenie z najróżniejszych stron świata.

Zmotoryzowane restauracje serwować będą m.in. burgery, taco, zapiekanki, ale nie zabraknie także orientalnych smaków Azji czy Ameryki Południowej. Organizatorzy spodziewają się przynajmniej 30 tys. odwiedzających.

Dodatkową atrakcją imprezy będą IV Mistrzostwa Burgerowe. Dwudziestu wystawców będzie walczyć o tytuł Mistrza Burgerowego. Sędziować będą dziennikarze, blogerzy oraz eksperci kulinarni. Oprócz tego odbędzie się również finał konkursu Warszawska Pyza, w którym czytelnicy Gazety Stołecznej wybierają najlepszy street food w Warszawie.

Na festiwalu pojawi się także znany z programu śniadaniowego TVP2 „Pytanie na śniadanie” kucharz Jurek Sobieniak, który w ramach działań edukacyjno-promocyjnych finansowanych z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego przemierza Polskę i częstuje wymyślonymi przez siebie potrawami. Stworzone są one na bazie mięsa i wędlin wieprzowych QAFP (System Gwarantowanej Jakości Żywności).

Joanna Hamdan 5127 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.