Pierwszy food court Kauflandu w Polsce powstanie w Białymstoku

Nie tylko Rumunia, ale także Polska będzie terenem, na którym klienci Kauflandu będa mogli skorzystać z oferty gastronomicznej.

Kaufland zamierza realizować koncept kawiarniano-gastronomiczny we wszystkich nowo otwieranych marketach w Polsce oraz wybranych modernizowanych obiektach, o ile pozwolą na to możliwości lokalowe – poinformowało Handel Extra biuro prasowe sieci. W obecnym i w przyszłym roku planowane jest otwarcie siedmiu sklepów – we wszystkich zostanie zaimplementowany koncept food courtów. Najbliższe, przewidziane na listopad, otwarcie zaplanowane jest w Białymstoku. Powstanie tam strefa gastronomiczna z ok. 40 miejscami siedzącymi.

– Zamierzamy zaoferować w niej rozwiązania gastronomiczne różnych kuchni, np. meksykańskiej, wegetariańskiej, włoskiej, jak również coraz częściej poszukiwanej przez klientów oferty fit (koktajle, musli, świeże soki , granole, etc.) – deklaruje Krzysztof Litwinek z biura prasowego Kauflandu. – Otwarcie pierwszego marketu Kauflandu w Białymstoku planowane jest w listopadzie tego roku – dodaje.

Kolejne koncepty kawiarniano-gastronomiczne będą uruchamiane w nowo otwieranych marketach w przyszłym roku. Co do modernizowanych obiektów, tam gdzie to będzie możliwe, Kaufland będzie dążyć do stworzenia konceptu kawiarniano-gastronomicznego, choć w mniejszej skali ze względu na ograniczenia związane z dostępną powierzchnią sklepów. Przykładem jest market w Bielsku-Białej, w którym jeszcze w tym roku w ramach modernizacji powstanie nieduży koncept kawiarniano-gastronomiczny na ok. 20 miejsc. 
 
Detalista prowadzi rozmowy zarówno z operatorami sieciowymi, jak lokalnymi. Ze względu na charakterystykę marketów Kauflandu, strefy kawiarniano-gastronomiczne będą realizowane w obszarze powierzchni najemców.

O pierwszym zrealizowanym już koncepcie kawiarniano-gastronomicznym Kauflandu - w Rumunii - pisaliśmy tutaj: http://handelextra.pl/artykuly/201662,mamy-zdjecia-food-court-kauflandu

Magdalena Weiss 834 Artykuły

Niepoprawna recydywistka - związana z "Handlem" w latach 1999-2005 i ponownie od 2016 r. Tropi najnowsze trendy na rynku FMCG i zmiany w gospodarce. Amatorka kuchni greckiej i bibliotek publicznych. Mieszka kątem u trzech kotów.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.