Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
Tak, pokaż artykuł Nie wyrażam zgody

Browar Pilsweizer. Pszeniczne Kwaśne

Piwo z gatunku Berliner Weisse.

Browar Pilsweizer wprowadza do swojej oferty i rozpoczyna sprzedaż nowego piwa, o nazwie Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne. Jest to piwo z gatunku Berliner Weisse, charakteryzujące się mocno kwaskowatym smakiem.

Piwo Pszeniczne Kwaśne jest warzone ze 100 proc. zasypu pszenicy. W Pszenicznym Kwaśnym browaru Pilsweizer wykorzystanych jest 40 proc. pszenicy wędzonej dębem i 60 proc. pszenicy jasnej oraz żatecki chmiel.

Piwa Berliner Weisse to piwa nisko alkoholowe pszenne ale, o bardzo jasnym kolorze, kwaskowate, orzeźwiające. Ten gatunek piwa to regionalna specjalność Berlina, określana niegdyś przez wojska napoleońskie w 1809 jako „szampan północy”. Symboliczna fermentacja drożdżami górnej fermentacji i Lactobacillus delbruckii prowadzi do uzyskania ostrej kwaskowatości, goryczka chmielowa jest natomiast bardzo niska.

Zawartość alkoholu w piwie Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne wynosi 4,9 proc.

 

Joanna Hamdan 4936 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.