Kawa z nalewaka w Costa Coffee

Od 10 lipca w trzech kawiarniach sieci - w Krakowie na Rynku Głównym, w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu oraz w Centrum Handlowym Promenada - będzie można spróbować kawy Nitro Cold Brew serwowanej z tapa.

W czerwcu w kawiarniach Costa Coffee pojawiła się nowa propozycja – Cold Brew, czyli czarna, esencjonalna kawa macerowana na zimno.

W lipcu Costa Coffee wprowadza do menu kawę Nitro Cold Brew. Jest to kawa macerowana przez prawie dobę, która po filtracji jest nasycana azotem i serwowana z tapa.

Nitro Cold Brew to zupełnie nowy sposób podawania Cold Brew. Kawa, po 20 godzinnym macerowaniu, uwalniana jest przez zawór ciśnieniowy, który nasyca płyn czystym azotem.

W efekcie otrzymujemy musującą kremową kawę z pianką. Kawa ta jest słodsza i bardziej kremowa niż typowe espresso, pomimo tego, dzięki zastosowaniu azotu, staje się ona lżejsza i delikatniejsza niż czarna kawa z ekspresu.

Joanna Hamdan 5518 Artykuły

Z redakcją „Handlu” związana od 1996 r. Na rynku FMCG nie umknie jej żadna nowość produktowa, kampania reklamowa ani akcja promocyjna. Pasjonatka podróży stopem.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.