SM Mlekpol z dużym eventem

Z okazji 20-lecia istnienia na rynku Maślanki Mrągowskiej nad jeziorem Czos powstało plenerowe studio.

Na zdjęciu: szef kuchni Marcin Budynek

W pierwszą sobotę lipca, w trakcie corocznych Dni Mrągowa, na terenie mrągowskiej Ekomariny odbył się wielki otwarty, familijny piknik Mlekpolu.

Przybyli na urodziny goście mogli m.in.: stworzyć maślankowy koktajl, skorzystać z porad dietetyka, wziąć udział w warsztatach taneczno – sportowych i pokazach gotowania na żywo. W specjalnej Strefie Dziecka dla najmłodszych przygotowano gry i zabawy plenerowe, warsztaty kulinarne, plastyczne i recyklingowe.

Dla wszystkich uczestników urodzin Maślanki Mrągowskiej gotował Marcin Budynek, jeden z najbardziej uznanych polskich szefów kuchni, założyciel Akademii Kulinarnej oraz Klubu Szefów Kuchni. Jego pokazy kulinarne cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.

Wydarzenie dopełniły rozmowy z gośćmi specjalnymi. Plenerowe studio odwiedzili m.in. prof. Andrzej Babuchowski, prezes Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, twórcy pierwszej mrągowskiej maślanki Zdzisław Marcinkowski, Anna Pichała i Tadeusz Szczęsny.

O swoim udziale w kampanii „Nie jestem byle kim. Nie jem byle czego”, której bohaterką jest Maślanka Mrągowska opowiedzieli jej ambasadorowie, pracownicy SM Mlekpol: Teresa Kossakiewicz, Agnieszka Skrzyńska, Marta Loch i Dariusz Choromański.

Wydarzenie prowadził dziennikarz radiowy i telewizyjny – Krzysztof Jankowski Jankes.

 

 

Ilona Mrozowska 1901 Artykuły

W „Handlu” od 2005 r. Blisko tematyki przemysłowej i producenckiej. Właścicielka białej kulki, czyli szynszyli o imieniu Tula.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.