Gotuj z "Handlem": Maślana bułeczka

Z serkiem śmietankowym Hochland Kanapkowy.

Składniki na 4 porcje:
2 sztuki bułeczki maślanej
8 łyżeczek Serka kremowego Hochland Kanapkowy śmietankowy
4 sztuki truskawek
4 łyżeczki orzechów włoskich
3 łyżki miodu wielokwiatowego
4 cienkie sztuki szparagów surowych zielonych
listek bazylii zielonej lub czerwonej albo mikro zioła do przybrania
1 łyżeczka soku z cytryny
2 szczypty pieprzu czarnego grubo mielonego
 
Przygotowanie:
Orzechy przebieramy i kruszymy. Na suchą patelnię wlewamy miód, podgrzewamy. Kiedy zacznie się
pienić wsypujemy orzechy, prażymy kilka chwil. Dodajemy sok z cytryny, jeszcze chwilę smażymy, oprószamy pieprzem, studzimy. Szparagom odłamujemy twardą końcówkę. Odcinamy główki, przekrawamy je na połówki. Obieraczką do warzyw zestrugujemy cienkie wstążki z łodygi szparagów. Kromki maślanej bułki smarujemy serkiem. Nakładamy po trochu karmelizowanych orzechów, wstążki szparaga. Przybieramy truskawką i główkami szparagów oraz ziołami.

Autorem przepisu jest Iza Kuklińska z bloga „Smaczna Pyza”.

Komentarze

Prosimy o wypowiadanie się w komentarzach w sposób uprzejmy, z poszanowaniem innych uczestników dyskusji i ich odrębnych stanowisk. Komentując akceptujesz regulamin publikowania komentarzy.